Да подгряваме ли двигателя? | MaxAuto24

Да подгряваме ли двигателя?

1201 / 2021
Зимните утрини могат да бъдат истински кошмар за много от водачите. Заледяване, трудно стартиране на мотора и смразяващ студ, който ни прави припряни и нетърпеливи. Искаме да се качим в колата и просто да отпрашим към работното си място, но това не винаги е особено добра идея… 

Всеки дизелов и бензинов двигател се нуждае от малко време за подгряване, за да се адаптира към ниската навън температура, която възпрепятства лесното постигане на желаните обороти. Студеният старт пък оказва негативно влияние върху всяка една от триещите се части, а смазващите функции на маслото не се проявяват както трябва. 


Трябва ли да подгряваме двигателя на колата през зимата?


Символи на автомобилното табло Цилиндри, бутала, лагери и колянов вал - ако не искате тези компоненти да дефектират преждевременно заради липсата на достатъчно количество масло при тяхното триене, е добре да заложите на подгряване при стартирането на двигателя. Препоръчително е всички собственици на леки коли да се погрижат за бавното тръгване и няколко минутното подгряване, при което допълнителният разход на гориво ще бъде компенсиран с техническата изправност на всеки един авто елемент.

Масленият глад е често срещано явление, когато не се извърши подгряване на двигателя на леката кола. Високите обороти водят до износване на частите, което можем да избегнем, ако дадем на колата си малко време да се адаптира. За да бъде работата на мотора още по-ефективна и дългосрочна, купете двигателно масло от Maxauto24 и още много други консумативи с отлични характеристики, с които превозното средство да е винаги в пълна изправност. 


За какво друго да внимаваме?


Зимният период подтиква водачите на автомобили да са още по-бдителни към работата на колата, която лесно би могла да излезе извън строя, ако не направите необходимото. Снеговалежите например са истинско предизвикателство за шофьорите, които изискват взимането на допълнителни мерки, освен сутрешното подгряване:
  • Поставяне на вериги за сняг
  • Смяна на маслото
  • Избор на качествен антифриз
  • Проверка на двигателя и др.
По-добре да се подготвим преди да тръгнем на път, отколкото да се чудим какво да правим, когато вече сме попаднали в аварийна ситуация. Хубавите гуми са ключът към безаварийното пътуване, на което всеки иска да се наслади, намирайки се на магистралата или из улиците на града. 
 
Подгряването на колата през зимата не е единственото, за което трябва да помислим, когато температурите навън започнат да падат. Наше задължение е да си осигурим пълен набор от консумативи, които в магазин Maxauto24 са в изобилие. 

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос