Как да изберем най-подходящите вериги за сняг?

Как да изберем най-подходящите вериги за сняг

1612 / 2020
Поставянето на зимни гуми е първото и най-важно нещо, което трябва да направим, когато месец ноември е вече дошъл. След това идва ред и на веригите за сняг, които са задължителни при заснежени пътища и наличие на заледяване. С тяхна помощ ще осигурим на колелата добро сцепление с пътната настилка, което на свой ред означава и по-голяма сигурност по време на движение. 


Защо е добре да имаме вериги за сняг


Вериги за сняг Те са важен елемент от интериора и го поддържат винаги чист и приветлив. Позволяват бързото и лесно отстраняване на натрупалата се кал и мръсотия върху тях. Махат се и се поставят много бързо, което улеснява и почистването им. Оригиналните стелки за автомобили са вид изолатор, непозволяващ проникване на вода и влага и съответно образуване на корозионни процеси с метала.

Това приспособление е изключително полезно в много ситуации. Когато си имаме работа с екстремни метеорологични условия, веригите ще направят придвижването ни възможно, а преодоляването на препятствията по-лесно, отколкото ако не сме се оборудвали с подобен вид аксесоари за гуми. Те са лесни за поставяне, като могат да се открият и най-различни видове. Подходящи са за всички автомобили, в това число и джипове. 

Многобройните предимства на веригите за сняг ги правят незаменим компонент от цялостното зимно оборудване на всички коли, а за тяхното слагане няма да са Ви нужни специални умения. Изберете подходящите за превозното средство размери (цол) и следвайте инструкциите за монтаж. Погрижете за това още преди да се отправите на път, за да сте спокойни, че безопасността Ви не е застрашена.


Какви са видовете


На пазара ще откриете най-различни видове приспособления за гуми за сняг. Всички модели си имат своите предимства и недостатъци, също както конкретни характеристики. Нека се запознаем с тях по-отблизо:
  • Меча стъпка (метални) - тук могат да се открият два вида плетки - триъгълна и ромбовидна. Първият вид е подходяща за дълбоки снегове, също както и за участъци, където има лед и кал. При поставянето им е добре да се махнат тасовете от всички джанти за по-добро фиксиране;
  • ПВЦ - този вид вериги за сняг спада към категорията “меки”, като същите намират употреба в градски условия. При тях допустимата скорост е по-висока от тази при металните;
  • Текстилни - подходящи са за всички видове автомобили, монтират се много лесно и осигуряват безшумно шофиране;
  • Течни - това е специален спрей, който би могъл да ни спаси в много ситуации. Заместват металните, като активното вещество тук е специална смола, която полепва по гумата и предотвратява плъзгането;
  • Силиконови - този вид аксесоар за гуми е подходящ както за сняг, така и за лед. В случая допустимата скорост е 50 км/ч.
Важно правило при избор на подобен автокомпонент е да сте сигурни в неговото безупречно качество. Колкото по-високо е то, толкова по-голяма ще е гаранцията за сигурност на пътя. Ако обаче държите и на бюджетните предложения, със сигурност трябва да изберете магазин Maxauto24.


Как да ги поставим


Поставянето на зимните вериги трябва да бъде съобразено както с вида на избраното приспособление, така и с общоприетите правила за неговия монтаж. За да предпазите ръцете си, използвайте гумени ръкави за поставяне на вериги. Важно е да се има предвид и окачването. При автомобилите 4х4 трябва да се поставят аксесоари за сняг на всички колела, а при останалите - само на задвижващите. Тестовата обиколка в края на монтажа е също задължителна, за да се потвърди правилното слагане.

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос