Как да предотвратим замръзването на вратите и ключалките?

Как да предотвратим замръзването на вратите и ключалките?

0501 / 2021
Зимният сезон е изпълнен с приключения за собствениците на автомобили. Трудно палене сутрин, заснежени пътища и лед по вратите, който възпрепятства тяхното лесно отваряне - ниските температури си казват “тежката дума”, а ние няма какво друго да сторим, освен да се приготвим за студената зима, която не винаги е благосклонна към нас. Нужно ли е да направим нещо специално, за да предотвратим подобни неприятни ситуации и можем ли да използваме течност за уплътнения, с чиято помощ да предпазим колата от замръзване? 


Как да предпазим вратите и ключалките от замръзване?


Замръзнала автомобилна ключалка Замръзването на колата, когато навън температурите са минусови, е доста често срещано явление през зимата. Като отговорни водачи на МПС, трябва отрано да вземем мерки, за да избегнем проблеми с:
  • Уплътненията: за да не се образува лед по тях, трябва да се нанесе силикон. Така те няма да дефектират
  • Стъклата: смазването на страничните стъкла е дори задължително през зимния период, за да могат те свободно да се регулират
  • Пантите и бравите: те са скрит на пръв поглед компонент, който обаче също би могъл да замръзне. Това лесно може да се избегне с помощта на специални за целта смазки
  • Ключалките: за да не блокират, е желателно те да бъдат регулярно смазвани с помощта на спрей
В Maxauto24 ще откриете подходящи консумативи, които ще Ви улеснят в поддръжката на колата през зимата. За да не се стига до нейното замръзване, трябва да извършвате редовно смазване на изложените на риск компоненти, като по този начин ще ги предпазите и от повторно заледяване. 


Какво друго включва подготовката на колата?


С наближаването на зимния сезон, повечето шофьори започват да обмислят внимателно бъдещите си действия, свързани с правилната подготовка на превозното средство за престоящите минусовите температури. Необходимо е да:
  • Купите качествени вериги за сняг
  • Извършите технически преглед на колата
  • Си осигурите пособия за аварийни ситуации като аптечка, лопата, комплект за дърпане и др.
  • Проверите състоянието перата на чистачките и др.
Добрата подготовка на леката кола против замръзване ще ни осигури максимално комфортно пътуване, а рискът от възникване на ПТП ще бъде сведен до минимум.


Резюме и изводи за спокойно шофиране през зимата


Автоконсумативите и автоаксесоарите ще са от полза за всеки един водач на лека кола, особено през зимата. Не подценявайте ситуацията, за да не си навличате неприятности. Подготовката на колата е важен елемент и не изисква големи усилия. Нуждаете се от няколко автоконсуматива, за да може вратите на вашия автомобил да функционират максимално коректно и да реагират на зимните условия. Нека зимата не бъде пречка да пътувате редовно, свободно и удобно!

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос