Как да възстановим кожения салон с боя за кожа?

Как да възстановим кожения салон с боя за кожа

1210 / 2020
Въпреки че кожените изделия са здрави и качествени за тапицерия на автомобилни салони и не само, в даден момент повърхността се протрива или напуква, което изисква възстановителни процедури. Как се прави с боя за кожа, как действа тя и къде можем да я използваме.


Какво е течна кожа


Почистване на кожа Представлява гъст течен кит, приличащ на гел, който може да бъде намерен в пластмасова кутия или в тубичка, от която сместа директно се дозира върху четка за по-лесно нанасяне. Продуктът се използва за поправка и ремонт на протритата и напукана кожа или винил.

Боята е базирана на специални полимери, алкохол и вода, примесени с каучукови смоли и различни цветове. Това позволява извършването на прецизен избор от цветови нюанси. Употребата на боя за кожа вече предотвратява необходимостта от подмяна на салона в колата или примиряването ни с неговата старост и нарушен външен вид. Как обаче да я използваме правилно?


Къде можем да я използваме и как действа


Освен подобряване състоянието на кожения салон в автомобила, боята за кожа се използва и за възстановяване таблото, волана и седалките. Също така намира приложение и при старите и захабени вече дивани, фотьойли, облекла, кожени повърхности и мебели. 

За да се получи наистина красив и пълноценен ефект от ремонта на коженото изделие, е необходимо създаването на правилния цветови нюанс, което се постига чрез употреба на основните цветове и тяхното смесване по специални таблици. Така всъщност след третирането, повреденото място е изключително трудно за откриване.

Предимствата на боята за кожа са изключително много:
  • Лесно нанасяне и обработка на повредената повърхност
  • Бързо изсъхване
  • Получаване на здравина и еластичност след това
  • Повишена износоустойчивост и дълъг експлоатационен период
  • Безопасност за хората и животните


Възстановяването стъпка по стъпка


Само правилната процедура и изпълнението на последователността от стъпки ще гарантира отличния краен резултат. Ето как се използва боя за кожа:
  • Почистете повредената област, като я обезмаслите с подходящ алкохол, напоен върху чиста кърпа
  • В случай, че разрезът или отворът са достатъчно големи, двата им края трябва да се залепят, така че да са прилепнали плътно един срещу друг
  • След изсъхване на лепилото следва смесването на цветовете и получаването на желания нюанс. Както споменахме, то става чрез микс на основните цветове (червен, жълт, син) по определени таблици в комплекта
  • Чрез четката в комплекта се нанася един слой боя, който трябва добре да изсъхне и след това повторно се нанася втори слой, който е финален
Вземете още сега от Maxauto24!
 
 

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос