Как се използва спрей за спукана гума?

Как се използва спрей за спукана гума?

0504 / 2021
Когато шофираме, винаги може да спукаме гума, което налага предприемане на спешни мерки за отстраняване на проблема. Ако преди трябваше да поставяме резервна гума, днес има по-иновативно решение - автомобилният спрей. Защо е добре да имаме винаги под ръка такъв и как правилно да го използваме? Колко време можем да караме с него и какви са изводите от употребата му?

 

Защо е добре да имаме спрей за гуми?

Поддръжка на автомобила през лятото
Никой водач не е застрахован от най-често срещания проблем на пътя - спукването на гума. Той е особено неприятен, тъй като настъпва мигновено и в някои случаи дори няма никакви признаци за наличието му. Ако през лятото постепенното спадане на спуканата гума може да се усети, през зимата, докато шофираме по заснежената покривка, това е доста по-трудно. Ето защо, винаги преди да тръгнем на път, трябва да имаме оборудване срещу подобна ситуация. Днес ще разгледаме по-модерното решение - автомобилният спрей за спукани гуми. Ще видим как става лепенето и надуването с него.


Как се използва?


Поради високата популярност на автомобилните спрейове за спукани гуми днес вече множество фирми ги произвеждат и всеки има определени дребни особености, които оказват влияние и върху начина на употреба. За щастие на етикета има указания на производителя, описани стъпка по стъпка как се използва. Въпреки това основно процедурата по приложението изглежда в следния вид:
  • Отстраняване на острия предмет от пробитото място
  • Изпускане на целия въздух и поставяне на колелото в положение, удобно за манипулация
  • Поставяне на пластмасовата, пристигаща в комплект с автомобилния спрей, тръба във вентила
  • Натискане на бутона и задържане до пълно изчерпване на пяната
  • След употреба извадете пластмасовата тръба и проверете налягането. Ако е необходимо, можете да напомпате разликата с компресор


Колко време издържа?


След като вече сте приложили аварийния автомобилен спрей, първите 2-4 километра карайте по-бавно, докато пяната се разнесе равномерно във вътрешността. След изминаване на това разстояние, слезте от колата и измерете отново налягането. Ако то е в повече, изпуснете до нужния показател, а ако е по-малко - можете да напомпате с компресор или ръчна помпа.

Когато сте приложили автомобилния спрей, важно е да знаете, че можете да карате около 5 до 15 километра и не бива да се движите с повече от 50 км в час. Тоест, трябва да стигнете до най-близкия сервиз, където да бъде отстранен проблема.


Изводи


Използването на аварийни автомобилни уплътнители е с висока степен на ефективност при справяне с внезапното спукване на гумите. Тези продукти успешно запълват малки пукнатини и пробити отвори от различни остри предмети на пътя. По този начин, само за минути, Вие привеждате превозното си средство в състояние, което да Ви отведе до най-близкия сервиз за ремонт. За да се сдобиете с качествени решения, заповядайте в Maxauto24.

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос