Каква паста за полиране на фарове да изберем?

Каква паста за полиране на фарове да изберем?

1303 / 2023

Каква паста за полиране на фарове да изберем?

 
Полиране на фаровеЗа автомобила, както и за шофьора - зимата е период на тежки изпитания. През зимата пътищата доста често са покрити с кал и лед, а през снежните дни снега често затруднява шофирането. За това в зимните месеци колата трябва да се подготви за тежките атмосферни условия.
 
В днешно време свободата на действие, множеството предложения както във физическите търговски обекти, така и онлайн, дава право на избор за много хора и възможност за извършване на детайли, които преди това са изисквали намеса от специалисти. Полирането на фарове е проста задача, която изисква наличието на качествено средство обаче за постигане – специална паста. Да се сдобиете с такава вече е лесно, защото множество производители на аксесоари и продукти за автомобили и други превозни средства предлагат свободно на пазарната ниша множество варианти. Да намерите ефективна полираща паста на фарове, която да повлияе на почистването на автомобила обаче, е важно условие.

Ние от онлайн магазин MaxAuto24 ви предлагаме няколко модела полиращи пасти, чрез които фаровете ви да блеснат и да бъдат като нови. Можете да закупите продукта на достъпни цени.


Защо е важно да полирате фаровете си?


В днешно време повечето фарове не са стъклени, а поликарбонатни. Това е така заради по-различния и красив дизайн, по-евтината цена, липсата на стъклени частици при евентуално чупене, но за съжаление разполагат и с недостатъци. За сметка на стъклените, те по-лесно губят белотата си, пожълтяват, захабяват се , намаляват видимостта и прозрачния си, кристален вид.

Това от своя страна може да не е проблем за шофьорите, които използват автомобила за превоз от точка А до точка Б и за тях той не е нещо повече от превозно средство, но за ценителите на перфекционизма, отношението към детайлите и безупречността на външния вид това представлява истински проблем.

Тези неблагоприятни ефекти се получават след дългия престой на слънчева светлина на автомобила и амортизирането на лака на покритието, при което обстоятелство се нарушава външния облик и се получава този мътен вид.
За решението му можете да използвате специални пасти, които да възвърнат красивия вид на този компонент и да го превърнат като чисто нов.


Защо е важен правилния избор на полираща паста и какво трябва да знаете за полирането?


Както вече стана ясно, разнообразието от продукти в тази област е голямо, разработки на различните производители не липсват, но не всяка полираща паста е толкова ефективна. Изборът на неправилен или недостатъчно ефективен продукт под формата на паста може да доведе до минимален ефект, а ако извършите неправилно полиращото действие, да надкаскате покритието, което да влоши допълнително състоянието.

Други неподходящи видове пасти пък дават резултат, който много скоро след прилагането изчезва – до 1-2 месеца, което не е идеята на полирането. Качествените продукти в съвкупност със старание и правилни действия респективно водят до висококачествен резултат.


Какво трябва да знаете за полирането на фарове?


Има няколко тънки детайли и действия, които влияят на качеството, времето на полезност и ефективност на полирането:
 • Избор на правилна паста, която да бъде подходяща за повърхността на вашите фарове;
 • Избор на тип полиране – съществуват абразивен, защитен и възстановителен:
  • абразивен – подходящ при леки драскотини;
  • защитен – за извършване на свеж вид;
  • възстановително – ако състоянието на фаровете е много зле и нямате знания за извършването на този начин на полиране е препоръчително да използвате професионални услуги.
 • Избор на паста – отново се разграничават на две подкатегории, а именно абразивни и неабразивни. Първите са при много влошено състояние, изискващо необходимост от премахване на горното покритие изцяло, а вторите са за възвръщане на блясъка на покритието и придобиване на свеж вид;
 • Освен паста е препоръчително да включите към полирането фолио и лак, които да изградят защитно покритие, защото без наличието на такова ефектът отминава бързо.


Под какви форми се предлагат пастите за полиране на фарове?


Разглеждайки предложенията на различните производители и търговци, каквито сме и ние от онлайн магазин MaxAuto24, ще откриете следните предложения:
 • Продукти под формата на калъп – те са в различни цветове. Ще откриете бели, червени, сини, жълти. Действат като абразивни и довършителни продукти за цялостно и довършително полиране. Те са с различен грамаж и тегло, в зависимост от марките и моделите. Приличат на кюлчета и са със среден грамаж около 200 грама;
 • Цветни или бели продукти под формата на течност, за което нанасяне ви е необходима специална полираща гъба или микрофибърна кърпа. Те подчертават блясъка или го възвръщат. Някои от предложенията предоставят защитно покритие при довършителна обработка;
 • Паста под формата на спрей – този тип пасти представляват съвкупност от восъци и синтетични компоненти, които предоставят уплътнение. Освен огледална и гладка повърхност носят и защитен слой на фаровете. Предлагат се различни разфасовки, като най-често са от 500 мл. Резултатите са с висока трайност, защото осъществяването на защитен слой пречи на изпичането и пожълтяването на лака.

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос