Избор на Стелки за Кола: Гумени или Мокетни?

Какви Автомобилни Стелки да Изберем?

0510 / 2021
За максималния комфорт в салона на автомобила и удобството при шофиране оригиналните стелки за коли играят важна роля. Те имат още няколко основни предназначения, които ще обсъдим по-долу и ще разберем какви видове има и как да изберем правилните.


Защо да изберем оригинални стелки за колата?


Гумени Стелки за Кола Те са важен елемент от интериора и го поддържат винаги чист и приветлив. Позволяват бързото и лесно отстраняване на натрупалата се кал и мръсотия върху тях. Махат се и се поставят много бързо, което улеснява и почистването им. Оригиналните стелки за автомобили са вид изолатор, непозволяващ проникване на вода и влага и съответно образуване на корозионни процеси с метала.

Характерно за тях е употребата на качествен и дълготраен каучук или текстил, които не губят формата и целостта си дори и след години на употреба. Те са устойчиви на широки температурни диапазони и издържат на вода, сняг, пясък, кал и земя. Издръжливи са на силен натиск и винаги възстановяват формата си след деформация.


Какви видове има и как да изберем правилните?


Основно съществуват универсални или индивидуални оригинални стелки за автомобили. Универсалните са предназначени за употреба в различните видове автомобилни превозни средства и позволяват тяхното допълнително подрязване и оформяне, съобразно формата и размерите на мястото за поставяне. 

Индивидуалните оригинални стелки са предназначени за конкретна марка и модел автомобил, а формата и размерите им са напълно пасващи на местата за поставяне. Те не се нуждаят от допълнително подрязване и оформяне, а присъствието им много органично се вписва в интериора на салона.

От гледна точка на използвания материал за производството им те се делят на:
  • Каучукови (гумени) - значително са по-тежки и плътни от останалите разновидности, което ги прави и най-издръжливи;
  • Полиуретанови - наподобяват каучуковите, но са изработени от термопластични полимери. При тях липсва отделянето на каквито и да е миризми и са значително по-леки от каучуковите;
  • Текстилни (мокетни) - делят се на водоустойчиви и 3D модели. Първите са с гумена основа и текстилна подложка, поемаща и задържаща водата от обувките. Вторите са съставени от 3 слоя: горен космест слой, среден хидроизолационен и долен противоплъзгащ.


За кои марки и модели коли се предлагат?

 

Към момента онлайн се предлага голямо многообразие от оригинални гумени стелки за автомобили, а в раздела ще откриете само видовете за индивидуални марки и модели коли, като Тойота, Ауди, Мерцедес. Те пасват много прецизно по местата си и са достъпни на отлични цени.

Разгледайте предлаганите от нас стелки за кола

 
Гумени Стелки
ГУМЕНИ СТЕЛКИ
Мокени Стелки
МОКЕТНИ СТЕЛКИ
Стелки за багажник
СТЕЛКИ ЗА БАГАЖНИК

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос