Кожени Калъфи за Волан - Предимства

Кожени калъфи за волан

2010 / 2020

Кожени калъфи за волан


Калъф за волан Ако съвременните автомобили са фабрично оборудвани с подходящите калъфи за волан, то за по-старите и бюджетни модели е необходимо допълнителното им закупуване и поставяне. Какви са предимствата на кожените решения и защо подобна покупка си заслужава парите? Нека видим препоръките на онлайн магазин Maxauto24.


Защо да изберете кожен калъф за волана на автомобила си


Всички собственици на автомобили, а и не само те, знаят, че тънките волани не са удобни за държане, особено когато са направени от гладка пластмаса, която предизвиква потене на ръцете и плъзгането им по нея. Това е особено валидно за хората с по-големи ръце и по-дълги пръсти, при които трудността за приятно усещане на кормилото се засилва още повече. Това от своя страна води до липса на максимална адекватност и реакция при управлението на колата.

За решаването на този проблем днес се използват кожените калъфи за волан. Те са лесни за поставяне и основно съществуват два вида: от естествена и от изкуствена кожа. Първите са по-луксозните и издръжливи решения, докато вторите на външен вид са почти идентични с първите, но със сравнително по-малка дълготрайност и са значително по-евтини.


Какви са предимствата

  • Кожените калъфи притежават няколко съществени предимства
  • Правят волана по-дебел и удобен за захват, както от хората с нормална големина на ръцете, така и от тези с по-големи ръце и пръсти
  • Абсорбира потенето, а кожата се запазва суха, при което значително се подобрява и сцеплението с повърхността
  • Умората в ръцете се свежда до минимум, което позволява по-продължителното и безопасно шофиране
  • Ако бъде подбран добре, значително ще подобри естетиката в салона и ще стане още един допълнителен елемент за пълна завършеност на интериора в салона
Тоест, с този допълнителен кожен калъф, освен че значително ще подобрите цялостното оформление на интериора, ще повишите и нивото на сигурност на пътя, както за себе си, така и за пътниците и останалите участници в пътното движение. И всъщност стигаме до извода, че си заслужава поставянето и използването на подобно допълнение.


Как да го поддържате - съвети от Maxauto24


Поддръжката на кожения калъф за волан е задължителна, ако искате да го използвате максимално дълго време. Това може да става чрез редовното почистване с мокра кърпичка и третирането на материята с подходящ препарат, който да я поддържа мека и гъвкава. Препоръчително е тази обработка да се извършва вечерно време.

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос