Лятна течност за чистачки - защо е добре да я сменяме?

Лятна течност за чистачки - защо е добре да я сменяме

1907 / 2021
По време на шофиране трябва да ни е максимално комфортно, да разполагаме с всичко необходимо, за да дадем най-доброто от себе си като водачи на лека кола, да имаме правилно поведение на пътя. Видимостта е тема на разговор, която е винаги на дневен ред и все така актуална. Във всички случаи тя трябва да бъде висока, за да можем да имаме контрол върху управлението на автомобила. Използването на консумативи като лятната течност за чистачки е нещо стандартно, за да премахнем успешно замърсяванията върху стъклата и попадналите върху тях боклуци. 


За какво служи лятната течност за чистачки?


Течност за чистачки Те са важен елемент от интериора и го поддържат винаги чист и приветлив. Позволяват бързото и лесно отстраняване на натрупалата се кал и мръсотия върху тях. Махат се и се поставят много бързо, което улеснява и почистването им. Оригиналните стелки за автомобили са вид изолатор, непозволяващ проникване на вода и влага и съответно образуване на корозионни процеси с метала.

Използва се за почистване на предните и задни стъкла на всички леки автомобили, като през определен интервал от време подлежи и на смяна. Бива два вида - лятна и зимна, а в зависимост от сезона и присъщите за него температури, се използва продукт със специално съдържание. В онлайн магазин Maxauto24 ще откриете бюджетни предложения за препарати за чистачки за лятото, които са висококачествени и предназначени за отстраняването на различни по вид замърсявания. С помощта на препарата се премахват успешно субстанции като:
  • Кал
  • Прах
  • Паднали листа
  • Насекоми
  • Птичи изпражнения и др.
Характерното за течността за чистачки за лятото е, че не съдържа алкохол, води до по-силно пенообразуване и е изцяло предназначена за високи температури, каквито преобладават през лятото. Почистващите ѝ свойства са много добри, а употребата ѝ е много лесна. 


Защо е добре да сменяме видовете лятна и зимна?


Не случайно има два вида течност за чистачки - лятна и зимна. Разработката при всеки вид следва специална формула, която е предназначена за конкретни температурни амплитуди и ниво на токсичност. Ако при препарата за зимата наблюдаваме висока издръжливост при ниски градуси, при този за лятото можем да говорим за успешно разграждане на органични замърсявания и по-силна пенливост. И двата вида се предлагат под формата на концентрат или готов разтвор, като тук е до лични предпочитания кой какво ще избере. 

Не е желателно да използвате лятна течност през зимата и обратното - зимна през лятото. Защо ли? Много е просто… Препаратът за високи температури замръзва лесно под нулата, което поражда риска от повреда на някои автомобилни компоненти като резервоар, дюзи, маркучи и др. Видимостта също би могла да бъде нарушена, което е крайно недопустимо. 


Как да изберем подходящ продукт?


Изборът на лятна течност за чистачки трябва бъде извършен най-вече с оглед на района, в който живеем и климатът там. Ако например температурите през зимата рядко падат под нулата, спокойно можете да заложите на препарати за лятото или на продукт за всесезонно ползване. Той ще е напълно достатъчен, за да бъдат ефективно отстранени нечистотии от различен вид като например мушици, кал, прах и др. 

В случая имате два варианта - да закупите концентрат или готов разтвор. Първият се определя като финансово изгоден, ако обаче направите крайния продукт в правилното съотношение. Вторият е доста по-практично решение, защото няма да Ви се налага да внимавате за пропорции и т.н. Направете своя избор с онлайн магазин Maxauto24

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос