Надеждни ли са пластмасовите вериги за сняг? | MaxAuto24

Надеждни ли са пластмасовите вериги за сняг?

1601 / 2023

Надеждни ли са пластмасовите вериги за сняг?

 
ПВЦ вериги за снягЗа автомобила, както и за шофьора - зимата е период на тежки изпитания. През зимата пътищата доста често са покрити с кал и лед, а през снежните дни снега често затруднява шофирането. За това в зимните месеци колата трябва да се подготви за тежките атмосферни условия.
 
Заснежената пътна обстановка крие множество опасности дори за подготвените шофьори. Да притежавате качествени и устойчиви зимни гуми не е единственото необходимо нещо, за да сте сигурни, че ще си осигурите безопасността, от която имате нужда.

Снежната обстановка и заледените пътища понякога се подценяват. Необходимостта от допълнително подсигуряване под формата на вериги за сняг е голяма, независимо дали го осъзнавате или не. Особено при налични екстремни условия, силно заснежени райони и планински местности.


Какво представляват веригите за сняг и каква роля имат?


На местата с обилни снеговалежи е задължително да имате вериги за сняг, защото те ще ви осигурят проходимост в труднопроходими райони и ситуации. Тези приспособления помагат за подсилване на безопасността на автомобила и всички присъстващи в него.

Притежаването на вериги за сняг може да ви спести усилия и дори финансови средства в дадени ситуации, в които без тяхното наличие можете да затънете и да закъсате някъде по път с невъзможност за придвижване и да се наложи наемането на услугите на пътна помощ, които както знаете имат сериозни тарифи в днешно време с поскъпването на цените на горивата.

Веригите за сняг ще намалят амортизирането на гумите ви, защото при попадане в затруднена ситуация няма да се наложи буксуване и работа в неподвижно положение на високи обороти.


Какво трябва да знаете за тези аксесоари?


Правилното поставяне на веригите за сняг е важно както за вашето предпазване, така и за състоянието на гумите, защото това ще доведе до правилното им износване. Други опасности, които могат да възникнат при неправилно поставяне са непредвидено разкопчаване в движение и предизвикване на пътно-транспортно произшествие. На първо място трябва да прецените какъв вид вериги за сняг са ви необходими в зависимост от габаритите на автомобила ви и цоловете на гумите. Те могат да бъдат за лек автомобил, за тежкотоварен, за камиони.

Следващото нещо, което трябва да съобразите дали автомобилите ви са със задно задвижване на гумите или са 4x4. При първият случай се поставят само на задвижващите гуми, а при втория – на всички. Можете да избирате между твърди и меки приспособления за лоши климатични условия. Меките са пластмасовите, на които някои от хората гледат с недоверие, когато чуят че материалът е поликарбонатен или от армирана гума. Те обича са надеждни и устойчиви.

Твърдите са най-класическите, които биват “меча стъпка”, правоъгълни и ромбовидни. Тяхното предимство е устойчивостта, доказаната им ефективност, но не е препоръчително продължителното каране по асфалт. При използването им върху твърда пътна обстановка се създава неудобство при возене, вибриране и липса на мекота по време на пътуването.


Защо пластмасовите вериги за сняг са добър избор?


Пластмасовите модели са предпочитани през последните години, защото притежават множество подходящи качества да бъдат избор на много шофьори. Основните предимства, които пластмасовите варианти предлагат, са:
 • По изгодна цена, защото пластмасата е сравнително евтин материал;
 • Пластмасовите артикули носят устойчивост по време на каране, усещане на мекота при возене;
 • Пластмасови варианти са лесни за монтаж и демонтаж, което е значително предимство за начинаещи шофьори и такива, които не са слагали такива модели до сега. Има множество видео уроци в интернет пространството, които могат в детайл по стъпки да ви научат най-лесния начин за правилно поставяне;
 • Пластмасовите изработки са еднакво ефективни за заснежени настили и за лед, защото притежават допълнително шипове, осигуряващи отлично сцепление между гумите и заледената пътна обстановка;
 • Подходящи са за градско каране, както и за провинциални пътни обстановки и позволяват продължителното им наличие върху гумите дори по асфалтов път, за разлика от повечето модели, които могат да им навредят;
 • Наличието на такъв тип автомобилни приспособления за придвижване в заснежени условия не представлява опасност за окачването на автомобила;
 • Предлагат се в много варианти, от различни производители в разнообразни цветове;
 • Скоростта на шофиране, която е позволена с пластмасови модели за заснежени условия, е по-висока от тази с метални такива;
 • Те са подходящи за алуминиеви джанти и не влияят негативно върху покритието им;
 • Запазват целостта си дори при продължителна употреба и ще бъдат дългосрочна придобивка за вас и вашия автомобил;
 • Повечето PVC модели имат клик система, която възпрепятства разкопчаването им по време на движение, което е сред основните опасни ситуации при неправилно поставяне;
 • Те са ново поколение автомобилни приспособления за придвижване. Някои от моделите се предлагат с допълнителни средства за осигуряване на максимално сцепление.

Ние от онлайн магазин MaxAuto24 ви съветваме да не пренебрегвате необходимостта от вериги за сняг и да премислите възможността да закупите пластмасови такива, които са надеждни и имат множество предимства, сред които е и достъпната им цена. Открийте подходящия за вас модел сред нашите артикули.
 

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос