Направи си сам: Монтаж на Багажник за Кола

Направи си сам: монтаж на багажници

1005 / 2021
Много често багажното пространство на автомобила ни не е достатъчно. Осъзнаваме го в най-неподходящия момент, когато се подготвяме за по-дълъг път и трябва да вземем повече неща със себе си. В такива моменти изключително удачно решение е монтирането на багажник на тавана на колата.

В повечето случаи за водачите на превозни средства се насочват към автосервизи. Ние от Maxauto24 искаме да Ви покажем, че тази дейност можете да извършите много лесно дори и сами. 


Какви видове има?


Автомобилни БагажнициАвтомобилни Багажници Съществуват много видове автомобилни багажници. Те се различават предимно по тяхното предназначение. Какъв точно ще изберете зависи най-вече от Вашия автомобил и това какъв товар може да понесе той.
  • За напречни греди: Съществуват три основни вида: За надлъжен рейлинг, за гол таван и фикспойнт. Особено популярни са и така наречените решетки за таван, подходящи при превозване на насипен багаж. Този тип греди Ви позволяват захващане директно върху тях дори на по-обемисти предмети
  • За надлъжни греди: Те служат предимно като основа, върху която можете да монтирате по-надеждно останалите типове багажници за таван. Те също се различават по своята дължина и трябва да се съобразят с колата, за която ще се използват
  • За спортни принадлежност: Те са предназначени за ентусиастите, които пътуват често, за да практикуват любимия си спорт. Представляват вид стойки и са проектирани специално за ски, велосипеди, сърфове, каяци и други
  • Автобокс: Той представлява голяма аеродинамична кутия с капак. Позволява Ви да пренасяте многобройни и по-дребни предмети, тъй като разполага с надеждно заключване.


Как се извършва монтажа?


Правилното монтиране е от съществена важност и трябва да му обърнем специално внимание. Само така можем да бъдем сигурни, че ще се наслаждаваме на спокойно и сигурно пътуване. По какъв начин ще се извърши монтажа зависи от типа на самия автомобил и от багажника, който ще поставяме.

Монтаж към конвенционални релси: Ако колата ни не разполага с релси, трябва предварително да прикрепите такива преди да преминете към самия монтаж. За щастие, повечето производители на автомобили са помислили за това и почти всяко превозно средство притежава специални улеи, в които покривните релси да се монтират;

Монтаж в релсите на покрива: Ако вече имате монтирани релси на покрива на колата, можете да извършите монтажа директно с помощта на болтове, предоставени от производителя. Този тип закрепване е най-надежден и е подходящ при пренасяне на по-тежки товари.
Изводи

На какъвто и вид допълнителен багажник за кола да се спрем, е от съществена важност да е от доверен производител, за да може да бъде максимално издръжлив и да ни служи дълги години, независимо от метеорологичните условия. Разгледайте широката ни гама багажници за коли на изгодни цени!

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос