Направи си сам: Облепване на колата с фолио

Направи си сам: Облепване на колата с фолио

1907 / 2021
Всеки иска да кара модерна кола с атрактивна визия. Но как да го постигнем - това е темата на тази публикация. Наред с техническата поддръжка на превозното средство, всеки шофьор трябва да помисли и за подобряването интериора и екстериора на своя автомобил. Съществуват редица начини да се постигне впечатляваща и високотехнологична визия, като облепването с фолио е сред ефективните методи да имаме характер и задължително присъствие, когато сме на пътя. Може да се открие в множество цветове, а поставянето му е лесно и дори приятно. 


Какво представлява облепването на колата с фолио?


Гумени Стелки за Кола Това е облицовъчен материал, предназначен за външната част на автомобила. Използва се за повишаване на естетическите му качества и може да се постави върху отделни компоненти - покрив, капак, огледала и дори купе. Самото му слагане се извършва както в домашни условия, така и в сервиз, като и в двата случая се постигат отлични резултати, които всеки ще забележи. 

Доста от собствениците на леки коли са готови на много неща, за да бъдат забелязани, автомобилът им да бъде тунингован и различен от останалите. Фолиата за облепване са много подходящо средство за целта. В случая може да се заложи на един цвят или на комбинация от два - в зависимост от крайната цел и желанията на водача. 


Какви са стъпките?


След като сте решили да изберете карбоново фолио за облепяне на коли, идва ред и на самата процедура по поставяне, състояща се в следните стъпки:
  • Изберете подходящо покритие - мат, гланц, камуфлаж и др.
  • Почистете и подсушете мястото, върху което предстои да го залепите
  • Заемете се с оразмеряването, което няма да Ви затрудни, защото по-голямата част от покритията са предварително разчертани
  • Изрежете и преминете към облепване с фолио за затъмняване - можете да го използвате за цялата кола или само за определени участъци, където например се виждат дефекти
  • При наличието на балончета, избутайте въздуха, използвайки шпатула и следвайки посоката отвътре-навън
На финала се постига модерен и забележителен дизайн, който откроява превозното средство от останалите и допринася за яркото му присъствие на пътя. Преди да изберете стикер за облепване на автомобили се запознайте с методологията му на поставяне, неговите предимства и недостатъци, а след това поръчайте. 


За какво трябва да внимаваме?


С фолиата за облепване всяка кола би изглеждала модерна, добре поддържана и с нестандартна визия. Освен категоричната естетика, трябва обаче да вземем под внимание и изискванията на КАТ, които налагат известни забрани за водачите, желаещи да извършат облепяне на колата. Законът гласи, че основният цвят на превозното средство трябва да бъде видим за служителите на реда, като е позволено той бъде видим при авто елементи като бронята, капачката за резервоар, страничното огледало и др. Забранява се цялостното му заличаване, като ако такова е налице, се прилагат съответните санкции. 

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос