Подготовка на колата за зимата: Какво е необходимо?

Подготовка на колата за зимата

0812 / 2020
Не е нужно да сме опитни шофьори, за да осъзнаем необходимостта от правилната подготовка на колата за предстоящия зимен сезон. Проявата на високо чувство на отговорност е задължителна, за да се чувстваме сигурни, докато караме колата си. Поставяне на зимни гуми и вериги, допълнителни мерки против замръзване и още някои други незаменими консумативи като стъргалки и спрей за размразяване - всички тези пособия могат буквално да ни спасят в определени ситуации. Набавете си необходимите автокомпоненти от магазин Maxauto24 и си осигурете висока сигурност по време на път.   


Какво включва подготовката на колата за зимата

Колата през зимата
Ако си мислите, че подготовката на автомобила за зимния сезон се изчерпва само със смяната на летните със зимни гуми, ще Ви изненадаме, че имате още доста за какво да се погрижите. Като например:
  • Извършете технически преглед на вашия автомобил - това е абсолютно задължително, ако Ви предстои пътуване на дълъг път
  • Ако има сняг и лед по пътищата, поставете на гумите вериги за сняг
  • Проверете грайфера на зимните гуми - важно е той да бъде не по-малко от 4 мм
  • Осигурете си защита от замръзване - антифриз, течност за чистачки и др.
  • Проверете акумулатора и го заредете/подменете при нужда
  • Предпазване от замръзване на ключалките - за целта има специални спрейове, с помощта на които ще си осигурите достъп до автомобила
  • Набавете си помощно оборудване, което ще бъде и “спасителен пояс” в някои ситуации. То включва фенер, ръкавици, четки, парафин, одеяло, аптечка и др.
  • Проверка на всички уплътнения - за да ги запазите в добро състояние, ги намажете със специален препарат.
Всичко е от значение при подготовката на колата за идващата зима. Не подценявайте нито нейното техническо състояние, нито наличното в багажника оборудване. Сигурността е във Вашите ръце. 


Откъде да купим надеждно оборудване


В онлайн магазин Максауто ще откриете всичко необходимо, за да пътувате безопасно с автомобила си през зимата. Организирайте нейната подготовка още сега и не подценявайте метеорологичните особености на този сезон. Купете каквото е нужно и нека зимното време не Ви пречи да се наслаждавате на приятни мигове, докато пътувате с колата си.


За какво да внимаваме на пътя, съветват от Максауто


Шофирането през зимата е много отговорно занимание. То може да бъде както приятно, така и да крие сериозни рискове за нашата и тази на спътниците ни безопасност. Тук от водещо значение е и подготовката, която сме извършили, за да е колата ни стабилна на пътя, както през зимата, така и през всеки един годишен сезон. Хубави гуми, пълно оборудване и редовни технически прегледи - това са трите най-важни неща, които никога не бива да забравяте, когато стане дума за поддръжката на автомобила.    

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос