Подгответе колата си за дълъг път | MaxAuto24

Подгответе колата си за дълъг път

1211 / 2020
Пътуванията на далечни разстояния са чудесен начин да се откъснем замалко от тривиалното ежедневие, което в рамките на работната седмица е почти едно и също. За да бъдем спокойни по време на път, трябва предварително да се погрижим за пълната изправност на колата, което включва техническа проверка на отделните системи, приготвяне на нужните пособия за из път, смяна на гуми (ако се задава зимен сезон) и други по вид дейности, които имат за цел да обезпечат нашата сигурност. 


Как да подготвим автомобила за дълъг път


Смяна на автомобилно масло Проверката на гумите е сред първите неща, които всеки отговорен водач на МПС трябва да направи, когато му предстои пътуване на дълго разстояние. Ако те не са подходящи за сезона и пътната настилка, сцеплението няма да е добро, а това респективно застрашава и нашата безопасност. Смяната на летните със зимни гуми е задължителна и неизменна отговорност на всеки шофьор. След като сте се погрижили за това, обърнете внимание и на:
  • Изправността на всички предпазни колани
  • Охладителната система, която работи с антифриз. Неговото ниво не трябва да е под нормата
  • Спирачната система на колата. Твърдите спирачки могат сериозно да застрашат нашето пътуване
  • Нивото на наличното масло в двигателя и др. 
Колата трябва да бъде в пълна изправност, преди да се отправим с нея на дълго пътуване. Дори и минимален пропуск от наша страна би могъл да доведе до неприятни ситуации, а в редки случаи и дори сериозни произшествия. Maxauto24 съветват всички водачи да проявят високо ниво на отговорност и да не подценяват доброто техническо състояние и оборудване на автомобила. 


Кои консумативи се сменят


Ако е наближило времето за поредното обслужване на колата, няма по-подходящ повод да го извършите от предстоящото пътуване на дълъг път. Така ще сте напълно спокойни, че няма причина да се тревожите за техническото състояние на леката кола. Когато автомобилът е изминал определени километри, той трябва да се обслужи. Това включва подмяна на филтрите, двигателното масло и ремъците (ангренажен и пистов). Доверете се на оторизиран сервиз и отметнете тази важна задача. 


За какво да внимаваме, съветват от Maxauto24


Когато ни предстои пътуване с кола, трябва да се запасим с някои важни неща, които ще ни бъдат от полза в случай, че попаднем в сложна ситуация на пътя: помпа за гуми, крик, резервна чистачка, допълнителни кабели, авариен триъгълник, помпа за преливане на течности, антифриз и вода. Желателно е да бъдем внимателни при подготовката на колата, включвайки всички тези компоненти. Купете ги от Maxauto24.

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос