Как да защитим автомобила си от кражба?

Как да защитим автомобила си

0611 / 2020
Автоджамбазите присвояват десетки автомобили ежегодно. Собствениците на леки коли се стремят всячески да защитят собствеността си, но все още няма средство, което да работи еднакво добре при всички водачи на МПС. Всеки ден се извършват нови кражби на леки коли, а това мотивира производителите на алармени системи да оптимизират разработките си за защита. 

За да се повиши нивото на сигурност за всеки един автомобил, е необходимо не само сигурно заключване, но и монтаж на GPS проследяваща система, която да ни помогне с намирането на колата. Фабричните аларми не са най-доброто решение, ако търсим висока защита и спокойствие, когато не сме около колата. 


Как да предпазим автомобила си от кражба 

Защита на автомобила

Важно е да знаем как правилно да стопанисваме колата си, за да не стане тя обект на поредната среднощна кражба. Ето и някои много полезни съвети за защита, които е добре да запомните, за да сведете риска от посегателство върху имуществото си до минимум:
  • Паркирайте превозното средство на добре осветени места и по възможност в близост до охраняеми паркинги
  • Не съхранявайте документите на автомобила в него
  • Замислете се за бастун за волан, който ще затрудни крадците да отмъкнат МПС-то
  • Не оставяйте в колата скъпоструваща техника, която може да мотивира крадците да разбият и похитят леката кола
  • Винаги проверявайте дали сте заключили автомобила
За да не се събудите сутринта, а колата Ви да я няма; направете всичко по силите си, за да избегнете нейната кражба. Посетете магазин Maxauto24 и купете необходимите за целта аксесоари за защита. 


С какво ще ни помогнат алармените системи


Автомобилните аларми “предупреждават” крадците да стоят далеч от нашата собственост, но често пъти не са достатъчно ефективни, за да стреснат злосторниците. Те имат както многобройни предимства, така и известни недостатъци, а на нас се пада честта да “отсеем” най-надеждните решения за повишаването на защитата. 

Имобилайзерът е най-често срещаното средство против кражба на леки коли, което блокира управлението на автомобила. С негова помощ е невъзможно да се стигне до шофиране, но дори и в случай на кражба, сателитна система ще проследи превозното средство. 


Какво е полезно да знаем, споделят от Maxauto24


Препоръчително е да знаете, че можете също така да монтирате скрити камери и видеорегистратори за допълнителна защита, които можете да управлявате директно от смартфона си. При наличието на подобни устройства в колата, тя ще може да бъде лесно открита в случай на кражба. Високата резолюция в случая е препоръчителна. 

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос