Капаци за AirBag/Еърбег ≫ за Волан • Цени | MaxAuto24.Com

Капаци за air bag

Филтри
Подредба
Продукта: 20 40 60
Подреди по:
Бутон клаксон подходящ за Corsa C, Meriva
Бутон клаксон подходящ за Corsa C, Meriva

Номер на артикул: 4324

14.99 лв.
в наличност
Капак за Air Bag подходящ за BMW E60
Капак за Air Bag подходящ за BMW E60

Номер на артикул: 22103

35.99 лв.
в наличност
Капак за Air Bag подходящ за C class 203
Капак за Air Bag подходящ за C class 203

Номер на артикул: 22104

36.99 лв.
в наличност
Капак за Air Bag подходящ за E class 211
Капак за Air Bag подходящ за E class 211

Номер на артикул: 22105

36.99 лв.
в наличност
Капак за Air Bag подходящ за E53 E83 E90
Капак за Air Bag подходящ за E53 E83 E90

Номер на артикул: 22106

36.99 лв.
в наличност
Капак за Air Bag подходящ за Astra G Zafira A
Капак за Air Bag подходящ за Astra G Zafira A

Номер на артикул: 2280

17.99 лв.
на изчерпване
Много важна част при проектирането и реализирането на съвременните автомобили е осигуряването на безопасността на пътниците и шофьора. Една от системите за защита при удар и катастрофа е системата от въздушни възглавници Airbag. Тя се задейства при челен или страничен удар и предпазва водача, изпускайки бързо надуваем балон от основата на волана. Но какво представляват капаците за Airbag и кога се използват? За кои модели коли ще откриете в онлайн магазин Maxauto24.com?


Какво представляват капаците за AirBag?


Както знаете, системата за защита и безопасност на пътниците и водача на колата е базирана на бързо надуваеми въздушни възглавници, активиращи се в момента на челен или страничен удар на автомобила. Тогава от различни места (обикновено от волана и седалките) излизат възглавници, които за секунди се надуват с въздух и омекотяват удара. По този начин пътниците и шофьорът се предпазват от наранявания, счупвания и травми в различни области на тялото.

След задействане на Airbag на волана, предният му капак се чупи и от него всъщност излиза надуваемата възглавница. След това, за да се възстанови предишното състояние и системата да бъде отново в готовност, този елемент се подменя.


Употреба


Нужни са при необходимост от връщане на предишното състояние на волана, след задействане на Airbag. Ако сте претърпели ПТП, имали сте челен или страничен удар в дърво, друг предмет или директно с друга кола, то вероятно се е задействала системата за сигурност на автомобила. За да възстановите предишното състояние на интериора, Вие трябва да отстраните надулата се възглавница и да поставите нов капак за волана.


Как се извършва монтажът?


За да паснат точно по размер и форма, капаците за Airbag трябва да бъдат подбрани правилно и тогава да се извърши и самият монтаж. Ето защо, при избора важен момент е да съобразите марката и модела на автомобила. Когато сте закупили правилния аксесоар за Airbag, то монтажът може да бъде извършен и самостоятелно, без да е необходимо посещение на специализиран сервиз или търсене на специалист, който да го направи.


Изберете по марки коли в Maxauto24.com


В раздела на онлайн магазина се предлагат различни разновидности на пластмасови капаци за Airbag, които се избират спрямо марката и модела на автомобила. При нас ще откриете решения за следните марки коли: 
  • Опел
  • Мерцедес
Всички те се предлагат на възможно най-достъпни цени. За да се възползвате от професионалната ни помощ при избора и пазаруването или да разгледате и поръчате, посетете сайта Maxauto24.com още сега. Очакваме Ви!
Виж ощеСкрий

Преведете страницата

Е-бюлетин

Запиши своя e-mail адрес за да получаваш известия за нови продукти,
горещи оферти и ще получиш отстъпка за бъдещи покупки

Бърза доставказа всички извършени поръчки

Възможност за връщанев срок от 14 дни съгласно ЗЗП

Гарантирано качествов зависимост от ценовия клас

Помощен центъротговор на всеки Ваш въпрос